Rosaband och vaccin...



Foto: Jag


Ett, jag vet att jag är efter med rosa bandet men jag finner det totalt överskattat.
För det första är det att folk satsar pengar för flera olika delar för cancerforskning istället för att koncentrera allt till ett och samma ställe.

För det andra så är jag konstant sjukt förvånad över att de aldrig nämnt något om män med bröstcancer. Ja, vi män har samma körtel vävnad som er kvinnor och därmed kan få bröstcancer (men det är mindre chans att vi får det dels för vi inte har lika mycket vävnad samt vi har lägre nivåer av östestogen).

Finner hela rosa bandet galan överskattad. Oj bröstcancer är sååå hemskt. Visst gillar vi alla bröst, eller iaf större delen av befolkningen det. Men det finns värre saker än just bröstcancer. Det finns effektiva behandlingar emot bröstcancer och det är enkelt att upptäcka. Det är värre med lungcancer som är den vanligaste formen av cancer.

Sen så finner jag det totalt idiotiskt med folk som solar solarium ofta. Det är vetenskapligt bevisat att sola i solarium är ohälsosamt och ökar risken för hudcancer med hela 75% om man börjar sola innan man är 35år. Så unga damer (främst) sluta sola (om ni inte har det ordinerat av läkaren), för det är hälsoskadligt rejält dessutom. Plus, det är snyggt att vara blek ;)



Nu skall jag tala om ett mer aktuellt ämmne. Nämligen svininfluensan och dess vaccin.


Jag finner det totalt idiotiskt att folk tror att man skulle öka resistans eller kvicksilvret i vaccinet. Vaccin kan inte öka resistans i virus på samma sätt som missbruk av antibiotikum inom sjukvården gör med stafylokocker. Så det är bara en modern myt.

Svininfluensan, eller dess riktiga namn "den nya influensan" är en helt ny influensa, som sprider sig enormt fort, mer än den vanliga influensan samt har en liiite högre dödlighetsgrad än normala influensan. Samt den har redan slagit till två gånger innan den normala influensan har gjort motsvarnade år. Så är som en extra influensa förutom den vanliga årliga influensan som alltid kommer regelbundet varje år.

Visst ger alla vacciner biverkningar, men det är fullständigt normalt med att få feber, muskelvärk och likande efteråt.

Och det är faligare att äta fisk från östersjön, två vanliga bitar fisk innehåller mer kvicksilverföreningar än en dos vaccin. Hur många av era föräldrar whinade när ni var små om att ni inte skulle få vaccin för det innehåll kvicksilver?

Hur många whinar om att i de energisnåla lågenergilamporna innehåller betydande mängder med kvicksilver som släpps ut om de går sönder?
Och när jag skriver kvicksilver så är det mer kvicksilverförningar än metalliskt rent kvicksilver.

Jag stör mig något enormt med folk som snackar massa saker och är rädda för saker för de är okunniga. Om man är rädd för något så fruktar man det.

Kommentarer
Postat av: Bob

Samma dag som Rosa Bandet galan visades på TV fick jag veta att jag kanske har bröstcancer, och nu misstänker man metastaser. (Y) Det gäller att välja sina tillfällen. ;)

2009-11-11 @ 18:08:32
Postat av: Pandan

Well, fördelen med sådana här kampanjer är att folk bryr sig mer. Men det är enormt mycket enklare att upptäcka bröstcancer i ett tidigt stadium än lungcancer, leukemi, prostata, etc etc, då de flesta kvinnor i riskgrupperna gör mammografi samt man märker ofta om man får knölar i bröstet.

2009-11-11 @ 19:25:09
URL: http://pandapod.blogg.se/
Postat av: Jos

risk!

inte chans!

:>



2009-11-11 @ 23:05:51
URL: http://insomniacbutterfly.blogspot.com/
Postat av: Gossip girl

Inget har klagat ännu, ingen har anmält och vilka fotografer? Dem tar bilder från deras egna kameror och publicerar sedan i bloggen för att alla ska se. Jag stjäl inte direkt något konstverk

2009-11-12 @ 00:52:00
URL: http://hotgossips.blogg.se/
Postat av: Prinzessin

Word till det där om Canser.. dessutom så har jag en teori om det där med lungcanser, många som får det har ju rökt, och det finns nog en tanke hos ganska många att rökare får skylla sig själv lite, de är ju mer skuld till sin sjukdom än någon med bröstcanser.

2009-11-12 @ 02:37:07
URL: http://prinzessin.blogg.se/
Postat av: Jossan

sv: jag har aldrig påstått att jag har utbildat mig i photoshop eller liknande så du måste se det efter vad jag kan/inte kan, jag har lärt mig själv. nej jag är inte helt nöjd med bilden och jag är inte vad vid att göra sånna redigeringar (brukar mest bara ta bort finnar och bättra på). förstår inte varför hakan är förstörd när jag inte har rört den och vet inte ritkigt vad du menar med för grej vid näsan. sedan är det inte meningen att det ska synas något "naturligt ljus", hon är ju faktiskt en ängel.



trevligt att du tog dig tid att kritisera. =)

2009-11-12 @ 09:20:19
URL: http://youngspirit.blogg.se/
Postat av: Astrid

Well, dom gör ju faktiskt rosa bandet och andra saker för att stödja cancer forskningen och vad de hittar i cancerforskningen för bröstcancer kan också hjälpa andra sorters cancer. Jag måste då säga att jag är väldigt glad att de kommit så långt som de har för annars hade jag inte haft en mamma kvar, men tackvare forskningen så har jag min mamma kvar, hel och frisk. Även om hon inte hade bröst cancer, men hon hade lympfcancer...

2009-11-14 @ 05:10:30
URL: http://narrowliine.blogg.se/
Postat av: Ida Umeå

Det är bra att cancer uppmärksammas överhuvudtaget.

Jag är 21år och har för två månader sen fått veta att jag har några månader kvar att leva pgd av hjärntumör, ja med behandling.



För övrigt:

Prostatacancer hos män är lika förekommande som bröstcancer hos kvinnor, det borde startas en insamling för dem också.



2009-11-21 @ 02:04:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0